Den bagage vi har med os fra tidligere forhold eller helt tilbage fra vores barndom kan meget vel påvirke vores møde med en ny partner. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på dine mønstre, når det gælder tætte relationer.

Prøv at kaste et blik tilbage på dine relationer og se på, hvad der gik godt, og hvad der gik mindre godt eller helt galt. Det kan være, du har en tendens til at lade dig styre i dine tætte relationer, måske har du være så forelsket og glad over, at én var interesseret i dig, så du slet ikke kunne mærke, hvad du egentlig selv ville. Du holdt op med at lytte til dine egne behov og pludselig havde du sagt: ”Ja” til noget, som slet ikke var dig.

Det kan også være, at du trækker dig fra en relation, når du og din partner kommer helt tæt på hinanden. At turde vise sårbarhed og svaghed kan aktivere gamle sår, hvor vi engang oplevede, vi blev afvist, da vi havde allermest brug for omsorg og støtte.

Det er slet ikke ualmindeligt, at vi genspiller vores gamle mønstre i håb om at blive mere hele mennesker, men nogen gange sker det modsatte, vi kommer til at føle os svigtede, fordi vi kom til at forelske og i en, der minder os om dem, der en gang har såret og svigtet os.

Jo mere erfaring vi har des større mulighed, har vi for at genkende vores uhensigtsmæssige mønstre og trække os fra usunde relationer. Prøv at undersøge, hvad du har lært om dig selv, og tænk over hvilke krav du stiller til en partner i dag med alle de erfaringer du har. Når du er bevidst om dit mønster i valg af partner, bliver det ofte nemmere at finde en.

Vær opmærksom på dig selv og dine behov

Giv dig selv tid, når du skal tage vigtige beslutninger og tale med dine nærmeste venner og familiemedlemmer om det.

For eksempel er det vigtigt at gøre dig klart, hvor meget du vil forandre de rammer du er i, med hensyn til en ny partner.

Spørg dig selv om du vil flytte fra den egn, du bor på, for at flytte sammen med eller komme tæt på en ny partner. Det kan involvere, at du kommer længere væk fra familie og venner. Det kan også betyde, du skal til at søge nyt arbejde, og måske er det en rigtig god ide, men mærk efter og giv dig selv tid, så store og livsomvæltende beslutninger er rigtige for dig.

Selv om et partnervalg slet ikke involverer de store ovennævnte beslutninger, så vær tro overfor dig selv og brug de erfaringer, du har høstet gennem dit liv.
Det også være interesser, hobbies, venner, fremtidsønsker m.m., som du skal give dig selv lov til at holde fast i, så du ikke kommer til at svigte dig selv.